De ce nu mărim buzele?

De ce nu mărim buzele?

Sunt buzele mari atrăgătoare? Oare? Oare? Oare? Și cât de mult se pot mări, dar să rămână în limita esteticului? Răspunsul specialiștilor este simplu și concret: atât cât să arate natural și să nu se observe că au fost injectate.

Sunt buzele mari atrăgătoare? Oare? Oare? Oare? Și cât de mult se pot mări, dar să rămână în limita esteticului? Răspunsul specialiștilor este simplu și concret: atât cât să arate natural și să nu se observe că au fost injectate.

Obișnuiesc să le spun pacientelor că, dacă cineva le spune: „Ți-ai injectat buzele”, înseamnă că medicul a greșit undeva și rezultatul nu este unul natural. Pentru că o remarcă sinceră: „Arăți bine astăzi!” sau „Ești frumoasă!”, nu are același sens cu „Ți-ai injectat buzele”, indiferent de tonul folosit.

Deși augmentarea buzelor este cea mai solicitată procedură în cabinetele medicale acreditate pentru estetică, rămâne în continuare cea mai delicată și mai dificil de realizat, pentru că are o mulțime de variabile. De aceea, medicul are dificila misiune de a cunoaște și a stăpâni toate aspectele legate de această intervenție.

Cunoașterea și respectarea anatomiei este cel mai important aspect legat atât de siguranța pacientului cât și de obținerea unui rezultat natural. Vasele de sânge de la nivelul buzelor sunt delicate și au o distribuție puțin previzibilă. Injectarea intravasculară de acid hialuronic poate duce la necroze catastrofale, dar poate fi evitată dacă medicul are experiența necesară.

Orice administrare de acid hialuronic în buze duce la mărirea lor. Dar vor fi mai frumoase, sau doar mai mari? Pentru un rezultat estetic, alegerea corectă a tipului de acid hialuronic este extrem de importantă. Medicul cu experiență nu injectează niciodată cu ce își dorește pacienta sau cu singura substanță pe care o are disponibilă în acel moment, pentru că trebuie să își adapteze produsul în funcție de caracteristicile individuale ale buzelor pe care urmează să le înfrumusețeze. Uneori sunt necesare chiar două sau mai multe tipuri de acid hialuronic pentru a construi un contur delicat, pentru a oferi un volum natural și simetric sau pentru a corecta mici imperfecțiuni din jurul buzelor. Orice abatere de la aceste principii conduce la un rezultat mai puțin reușit.

Tehnica utilizată nu este o preferință, ci o alegere adaptată anatomiei buzei. Orice dorință a pacientelor de a face parte din trenduri de tipul „russian lips” se poate concretiza doar dacă forma și structura buzei permit acest lucru, iar medicul stăpânește foarte bine tehnica respectivă.

La fel, utilizarea acului sau a canulei nu este o preferință, ci o alegere a medicului adaptată pentru obținerea unui rezultat cât mai bun.

Ne bucurăm dacă reușim să vă transmitem că augmentarea buzelor este un act medical de o responsabilitate imensă și că profesionalismul și măiestria medicului vor fi purtate pe zâmbetul fiecăreia dintre pacientele tratate. Și că acest act nu seamănă cu umflarea cauciucului de bicicletă, ci, mai degrabă, cu opera unui pictor sau a unui sculptor, combinată cu atenția și concentrarea pentru un rezultat perfect ale unui arhitect.

Cineva spunea, evident cu ironie, că poți beneficia de trei valori: repede, bine și ieftin. Dar nu de toate trei în același timp. De aceea, repede și bine nu va fi ieftin când vorbim despre proceduri estetice, iar repede și ieftin nu va fi deloc bine.

În final, vă asigurăm din nou că nu vă răspundem niciodată la întrebarea: „Cât costă mililitrul de acid hialuronic?”. Este același preț ca la alte clinici. Îl știți deja. Doar că ne străduim să-i dăm o valoare cât mai mare acelui mililitru magic, pentru că nu vrem să ne alegeți pentru prețuri mici sau pentru „oferte”, ci pentru rezultate de excepție.