DERMATOSCOPIA - Pentru o piele sănătoasă

DERMATOSCOPIA - Pentru o piele sănătoasă

Dermatoscopia este principala modalitate prin care se poate depista melanomul sau alte tipuri de cancer de piele, așadar o astfel de procedură este recomandată cel puțin o data pe an, pentru că îți poate salva viața!

Examinarea periodică a pielii este extrem de importantă, deoarece se pot descoperi timpuriu diverse probleme de sănătate. Dermatoscopia este practic o tehnică noninvazivă de diagnosticare realizată cu un instrument special numit dermatoscop, prin care se examinează leziunile cutanate. Astfel, echipa noastră poate cerceta structurile anormale de la nivelul pielii și leziunile, stabilind care sunt pigmentare și care sunt nepigmentare, precum și dacă sunt de natură benignă sau de natură malignă.

Dermatoscopia se realizează manual sau digital și este recomandată mai ales în următoarele cazuri: când apar excrescențe anormale la nivelul pielii, dacă leziunile ori alunițele vechi își modifică aspectul sau dacă există multe alunițe pe suprafața corpului. Cu ajutorul dermatoscopului, examinăm fiecare leziune în parte, iar dacă alegi varianta digitală imaginile detaliate ale alunițelor sau leziunilor vor fi afișate pe ecranul computerului. Vă recomandăm să nu folosiți creme sau alte produse asemănătoare înainte de examinare, deoarece este posibil să aplicăm gel sau ulei pe piele pentru a îmbunătăți calitatea imaginilor.

Procedura medicală nu implică durere!